Aino Plus Sauna Oy

Aino Plus Sauna Oy on ylihärmäläinen perheyritys, jonka päätuotteisiin kuuluu Aino sähkökiuas. Aino Plus Sauna Oy on vuonna 2013 perustettu perheyritys, jonka taustalla on vakaa vuonna 1980 perustettu Aino-kiuasta valmistava Farmtools Oy. Aino Plus Sauna Oy markkinoi ja myy Aino saunatuotteita, Aino saunakonsepti lanseerataan syksyllä 2013.

Aino-kiukaan taustaa

Aino-kiukaan on kehittänyt Farmtools Oy:n perustaja Pertti Ratia, joka rakastaa saunomista. Työn vastapainoksi hän käy lähes joka ilta saunassa. Sauna on paikka rentoutumiselle ja ahkeralle ihmiselle se on paikka, missä on lupa levätä. Kiukaan rakenne on patentoitu ja Aino tuotemerkki on rekisteröity Farmtools Oy:n Aino sähkökiukaalle.

Markkinoilla olevat sähkökiukaat olivat Ratian mielestä turhan pieniä, tehottomia ja energiasyöppöjä. Ennen kaikkea niiden löylyt olivat liian kuumat ja aivan liian kuivat.

Usean vuoden testaamisen ja monen prototyypin hahmottelun jälkeen Ratia keksi Aino apukiukaan, millä vanhaan sähkökiukaaseen saadaan lisää kivitilaa helposti ja edullisesti.

Tämä ei kuitenkaan vielä tyydyttänyt keksijää, vaan hän lopulta pitkällisen tuotekehittelyn ja tuotesuunnittelun päätteeksi loi markkinoille täysin muista poikkeavan Aino kiukaan.

Aino sähkökiuas ja Aino apukiukaat ovat patentoituja tuotteita sekä Aino tuotemerkki on rekisteröity.